It’s not about services, it’s about research & education community’s needs!

Statistics of education in Kosovo (2021/22)

0
Higher Educational Institutions (HEI)
0
Students and staff
0
Pupils and teachers
0
Population in Kosovo
0
Primary and secondary schools

What is KREN?

The establishment of the Kosovo Research and Education Network (KREN) has started since 2019, through the project for the Kosovo Digital Economy (KODE), supported by the International Development Association (IDA) and implemented within the Ministry of Economy (ME).

All activities, investments, hardware, and software communication infrastructure of KREN are dedicated to the needs of Higher Education Institutions (HEIs), including public and private ones. In the future, with the approval of the Government of Kosovo, secondary and primary schools may also be included in the KREN network.

Goals – Ongoing

 • Increasing the participation of Kosovar professors/scientific workers in research and development activities led by the international scientific and educational community;
 • Raising the educational and research level in Kosovo to the levels of European Union (EU) countries, from the aspect of providing technological opportunities in education and research;
 • Strengthening of Kosovar HEIs in their function as disseminators of high-level knowledge, and as implementers and promoters of research-scientific activity;
 • General objectives for socio-economic and cultural development of the country and for regional and European integration.

Events

your event

Publish your event

Why not to share info about your event with other KREN partners.  The registration proces is straight forward.

your event

Empower knowledge

Upcoming Priorities

see all news

KREN FEDERATION

Federated identity allows authorized users to access multiple applications and domains using a single set of credentials. Very challenge process for next few months which must be done. Collaboration is key for success.

SUPPORT & TRAINING

The process of digitization involves “changing the culture” of how people think, work together, and share knowledge. Support and training are crucial for the success and advancement of the R&E community.

DATA REPOSITORIES

A challenging task with a high priority and need for the KREN community. The data required for study, researching and development will soon be accessible, including statistics on the population, agriculture, geography in GIS format, and graduate theses.

KREN Members

 • Dixhitalizimi i Institucioneve Arsimore në Kosovë

  Ministria e Ekonomisë përmes Rrjetit Kosovar për Hulumtim dhe Edukim, vazhdon realizimin e misionit të dixhitalizimit të institucioneve arsimore dhe hulumtuese në Kosovë. Për t’i shërbyer këtij qëllimi, që nga muaji janar 2023 deri në maj 2024 do të zhvillohet faza fillestare e projektit të ofrimit të qasjes në internet
 • Aktivizimi i Eduroam në Universitetin e Prishtinës

    Një lajm i mirë Tani Eduroam është i aktivizuar në Universiteti i Prishtinës për të gjithë stafin akademik dhe studentët që kanë një llogari të identifikimit nga Universiteti i Prishtinës. Ky shërbim do t’ju lejojë të kyçeni në rrjetin e internetit në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë. Nëse
 • Wi-fi network for primary and secondary schoolsFrom 2019, the Ministry of Economy is implementing the Kosovo Digital Economy (KODE) Project, which is also supported by the World Bank. One of the main activities of this Project was establishment of the Kosova Research and Education Network – KREN. All investments, hardware
 • Vizitë e KREN-it nga kryetari i bashkësisë së Shkodrës

  Përgjatë vizitës në ITP, Kryetari i Bashkisë së Shkodrës, z. Benet Beci me ekipin e tij, të shoqëruar me Ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi, si dhe Kryetarin e Komunës së Prizrenit, z. Shaqir Totaj, kanë vizituar edhe ambientet e KREN-it. Përfaqësuesit e Shqipërisë u njohën me misionin
 • New learning unit in the Network eAcademy – Version Control: GitHub

  A new learning unit has been published in the GÉANT Network eAcademy, as part of the “AGILE, DevOps, CI/CD” track: “Version Control: GitHub”. GitHub is a cloud-based utility for hosting Git repositories. It facilitates version control and collaboration with Git. While utilising Git without Github requires technical knowledge and command-line
 • Pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit WiFi6 në Fakultetin e Studimeve Islame

  Këtë javë ka ndodhur pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit të rrjetit WiFi6 edhe në Fakultetin e Studimeve Islame. Realizimi i zgjerimit të rrjetit Wi-Fi dhe funksionalizimi i saj është kryer nga KREN, i financuar nga komponenti Digital4Business i Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së. Në këtë fakultet interneti tani më
 • Memorandumi i Mirëkuptimit me Universitetin ”Isa Boletini” Mitrovicë

  KREN ka nënshkruar të enjten Memorandumin e Mirëkuptimit me Universitetin ‘’Isa Boletini’’ në Mitrovicë, të përfaqësuar nga rektori Prof.Dr. Alush Musaj për mbështetje të procesit të dixhitalizimit. Rektori Musaj, ka falënderuar përfaqësuesit e KREN-it dhe komponentin Digital4Business të Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së, për këtë mbështetje duke theksuar që
 • Memorandumi i Mirëkuptimit me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj

  KREN ka nënshkruar Memorandumin e Mirëkuptimit me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. Në fillim rektori i Ushaf-it, Prof. Dr. Agron Bajraktari falënderoi KREN-in dhe komponentin Digital4Business të Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së për mbështetjen që i kanë dhënë universitetit në procesin e digjitalizimit dhe shprehu vlerësimin se
 • Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit me gjimnazin Gjon Buzuku

  Memorandumi i Mirëkuptimit i nënshkruar nga Gjimnazi “Gjon Buzuku” dhe KREN-i tregon për vazhdimin e bashkëpunimit dhe përmirësimin e infrastrukturës teknologjike. Ky Memorandumi u nënshkrua në ambientet e Gjimnazit nga zëvendës drejtori i gjimnazit, z. Mejdin Rrahmani dhe nga koordinatori për punë dhe fuqizim dixhital në KREN z. Atif Bashani.
 • Memorandumi i Mirëkuptimit në mes KREN-it dhe Universitetit të Prizrenit

  Në ambientet e Universitetit të Prizrenit, u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit në mes KREN-it dhe Universitetit të Prizrenit. Në emër të KREN-it, Memorandumi u nënshkrua nga z. Atif Basani, koordinator për punë dhe fuqizim dixhital në KREN, ndërsa në emër të Universitetit të Prizrenit, Memorandumi u nënshkrua nga rektori i