KREN History

The Most important Events

Dixhitalizimi i Institucioneve Arsimore në Kosovë

Ministria e Ekonomisë përmes Rrjetit Kosovar për Hulumtim dhe Edukim, vazhdon realizimin e misionit të dixhitalizimit të institucioneve arsimore dhe hulumtuese në Kosovë. Për t’i shërbyer këtij qëllimi, që nga

Aktivizimi i Eduroam në Universitetin e Prishtinës

  Një lajm i mirë Tani Eduroam është i aktivizuar në Universiteti i Prishtinës për të gjithë stafin akademik dhe studentët që kanë një llogari të identifikimit nga Universiteti i

Wi-fi network for primary and secondary schoolsFrom 2019, the Ministry of Economy is implementing the Kosovo Digital Economy (KODE) Project, which is also supported by the World Bank. One of

Vizitë e KREN-it nga kryetari i bashkësisë së Shkodrës

Përgjatë vizitës në ITP, Kryetari i Bashkisë së Shkodrës, z. Benet Beci me ekipin e tij, të shoqëruar me Ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi, si dhe Kryetarin

New learning unit in the Network eAcademy – Version Control: GitHub

A new learning unit has been published in the GÉANT Network eAcademy, as part of the “AGILE, DevOps, CI/CD” track: “Version Control: GitHub”. GitHub is a cloud-based utility for hosting

Pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit WiFi6 në Fakultetin e Studimeve Islame

Këtë javë ka ndodhur pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit të rrjetit WiFi6 edhe në Fakultetin e Studimeve Islame. Realizimi i zgjerimit të rrjetit Wi-Fi dhe funksionalizimi i saj është kryer

Memorandumi i Mirëkuptimit me Universitetin ”Isa Boletini” Mitrovicë

KREN ka nënshkruar të enjten Memorandumin e Mirëkuptimit me Universitetin ‘’Isa Boletini’’ në Mitrovicë, të përfaqësuar nga rektori Prof.Dr. Alush Musaj për mbështetje të procesit të dixhitalizimit. Rektori Musaj, ka