• Dixhitalizimi i Institucioneve Arsimore në Kosovë

  Ministria e Ekonomisë përmes Rrjetit Kosovar për Hulumtim dhe Edukim, vazhdon realizimin e misionit të dixhitalizimit të institucioneve arsimore dhe hulumtuese në Kosovë. Për t’i shërbyer këtij qëllimi, që nga muaji janar 2023 deri në maj 2024 do të zhvillohet faza fillestare e projektit të ofrimit të qasjes në internet
 • Aktivizimi i Eduroam në Universitetin e Prishtinës

    Një lajm i mirë Tani Eduroam është i aktivizuar në Universiteti i Prishtinës për të gjithë stafin akademik dhe studentët që kanë një llogari të identifikimit nga Universiteti i Prishtinës. Ky shërbim do t’ju lejojë të kyçeni në rrjetin e internetit në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë. Nëse
 • Wi-fi network for primary and secondary schoolsFrom 2019, the Ministry of Economy is implementing the Kosovo Digital Economy (KODE) Project, which is also supported by the World Bank. One of the main activities of this Project was establishment of the Kosova Research and Education Network – KREN. All investments, hardware
 • Vizitë e KREN-it nga kryetari i bashkësisë së Shkodrës

  Përgjatë vizitës në ITP, Kryetari i Bashkisë së Shkodrës, z. Benet Beci me ekipin e tij, të shoqëruar me Ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi, si dhe Kryetarin e Komunës së Prizrenit, z. Shaqir Totaj, kanë vizituar edhe ambientet e KREN-it. Përfaqësuesit e Shqipërisë u njohën me misionin
 • New learning unit in the Network eAcademy – Version Control: GitHub

  A new learning unit has been published in the GÉANT Network eAcademy, as part of the “AGILE, DevOps, CI/CD” track: “Version Control: GitHub”. GitHub is a cloud-based utility for hosting Git repositories. It facilitates version control and collaboration with Git. While utilising Git without Github requires technical knowledge and command-line
 • Pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit WiFi6 në Fakultetin e Studimeve Islame

  Këtë javë ka ndodhur pranim-dorëzimi i pajisjeve të instalimit të rrjetit WiFi6 edhe në Fakultetin e Studimeve Islame. Realizimi i zgjerimit të rrjetit Wi-Fi dhe funksionalizimi i saj është kryer nga KREN, i financuar nga komponenti Digital4Business i Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së. Në këtë fakultet interneti tani më
 • Memorandumi i Mirëkuptimit me Universitetin ”Isa Boletini” Mitrovicë

  KREN ka nënshkruar të enjten Memorandumin e Mirëkuptimit me Universitetin ‘’Isa Boletini’’ në Mitrovicë, të përfaqësuar nga rektori Prof.Dr. Alush Musaj për mbështetje të procesit të dixhitalizimit. Rektori Musaj, ka falënderuar përfaqësuesit e KREN-it dhe komponentin Digital4Business të Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së, për këtë mbështetje duke theksuar që
 • Memorandumi i Mirëkuptimit me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj

  KREN ka nënshkruar Memorandumin e Mirëkuptimit me Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. Në fillim rektori i Ushaf-it, Prof. Dr. Agron Bajraktari falënderoi KREN-in dhe komponentin Digital4Business të Qendrës për Transformim Dixhital të ITP-së për mbështetjen që i kanë dhënë universitetit në procesin e digjitalizimit dhe shprehu vlerësimin se
 • Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit me gjimnazin Gjon Buzuku

  Memorandumi i Mirëkuptimit i nënshkruar nga Gjimnazi “Gjon Buzuku” dhe KREN-i tregon për vazhdimin e bashkëpunimit dhe përmirësimin e infrastrukturës teknologjike. Ky Memorandumi u nënshkrua në ambientet e Gjimnazit nga zëvendës drejtori i gjimnazit, z. Mejdin Rrahmani dhe nga koordinatori për punë dhe fuqizim dixhital në KREN z. Atif Bashani.
 • Memorandumi i Mirëkuptimit në mes KREN-it dhe Universitetit të Prizrenit

  Në ambientet e Universitetit të Prizrenit, u nënshkrua Memorandumi i Mirëkuptimit në mes KREN-it dhe Universitetit të Prizrenit. Në emër të KREN-it, Memorandumi u nënshkrua nga z. Atif Basani, koordinator për punë dhe fuqizim dixhital në KREN, ndërsa në emër të Universitetit të Prizrenit, Memorandumi u nënshkrua nga rektori i